Päävalinta Erillisvalinnat Maisterivalinta Muut opiskeluoikeudet

Hakijaneuvontaa Helsingin yliopistossa tarjoaa

Hakijapalvelut
Puh: 02941 24140 (asiakaspalvelu)
PL 3, 00014 Helsingin yliopisto
Käyntiosoite:
Fabianinkatu 33, 1.krs.
hakijapalvelut (at) helsinki.fi

Katso aukioloajat ja puhelinajat
Sivuilla ilmoitetaan myös mahdollisista poikkeuksista.

flamma

Haku lääketieteelliseen tiedekuntaan

Tältä Opiskelijaksi-välilehdeltä löydät ohjeet siitä miten voit hakea opinto-oikeutta ja päästä opiskelemaan lääketieteellisen tiedekunnan opintoja.

Vuoden 2015 pdf-muotoinen hakuopas on nyt julkaistu. Lisätietoa täältä.

Lisäksi muissa maissa opiskelevat lääketieteen tai hammaslääketieteen perustutkinto-opiskelijat voivat hakea Helsinkiin vaihto- tai vierailijaopiskelijoiksi. Hakuohjeet ja englanninkielinen opintotarjonta löytyy englanninkielisiltä internetsivuiltamme.

Lääketieteellisen tiedekuntaan tutustuminen:

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan perustutkintoihin (LL, HLL & FM, translationaalinen lääketiede) ja lääketieteellisen tiedekunnan opintoihin pääset tutustumaan Perustutkinnot-välilehdellä.

Meilahden kampuspäivä:

Meilahden kampuspäivä on järjestetty vuodesta 2005 lähtien kerran vuodessa, ja se on jo monen vuoden ajan ollut kampuksen kaikkien organisaatioiden yhteinen tapahtuma.

Kampuspäivä on avoin kaikille.

Meilahden seuraava kampuspäivä on tiistaina 24.3.2015 klo 10-16. Lisätietoa ohjelmasta ja ilmoittautumisesta löydät tapahtuman omilta kotisivuilta. Kyseiseen tapahtumaan liittyen on myös avattu facebook-sivu, johon pääset tutustumaan täältä.

Meilahden edellinen kampuspäivä oli tiistaina 18.3.2014 klo 10-16. Kampuspäivän ohjelmaan kuului tapahtumatori, lyhyitä luentoja sekä ohjattuja tutustumiskäyntejä eri kohteisiin Meilahden kampuksella.

Tapahtuman suosio on kasvanut koko ajan, ja vuonna 2012 vierainamme oli lähes 600 koululaista.

Hammaslääketieteen opinnoista:

Hammaslääketieteen laitos on kerännyt tietoa: http://www.helsinki.fi/hammas/opiskelu/index.html

Lääketieteen opiskelusta:

Löydät opiskelijahaastattelun täältä.

Haku Helsingin yliopistoon

Löydät kattavasti (mm. videoita & haastatteluita) tietoa Helsingin yliopistoon hakemisesta hakijapalveluiden sivuilta täältä.

Tiedekulma:

Tiedettä katutasolla, lue lisää täältä.

Voit lukea lisää Helsingin yliopistoon tutustumismahdollisuuksista täältä.

Pääkaupunkiseudun ulkopuoliset lukiot voivat tiedustella n. 30 hengen luokkaretkivierailua Tiedekulmaan lähettämällä sähköpostia Helsingin yliopiston hakijapalveluiden suunnittelijalle, osoitteeseen anu.k.korhonen at helsinki.fi.

Tiedekunnan muut tapahtumat

Tiedekuntiin tutustuminen:

Lääketieteellisen tiedekunnan vuoden 2014 tiedekuntainfo pidettiin Meilahdessa 22.1.2014 klo 14-16. Puhujina olivat tiedekunnan lääketieteen opiskelijaopintoneuvojat. Infossa oli 17 kuuntelijaa kun aiempana vuonna heitä oli noin 82.

Infoa suositeltiin lukiolaisille, etenkin abeille ja opinto-ohjaajille. Esittelytilaisuudessa kerrottiin opiskelijavalinnasta, opiskelusta, opetuksen sisällöstä ja tavoitteista sekä työllistymisestä.

KOE KAMPUS -tapahtuma

Lääketieteellinen tiedekunta oli mukana Koe Kampus -tapahtumassa pitämällä infotilaisuuden kiinnostuneille keskustassa. Tapahtuma järjestettiin 30.10.2014 klo 10-15.Tapahtumaan oli ilmoittautunt ennätysmäärä osallistujia (235henkilöä). Kiitos kaikille, jotka olivat mukana tapahtumassa!

Studia-messut:

Lääketieteellinen tiedekunta oli mukana Studia-messuilla Helsingin yliopiston osastolla. Lue lisää: www.studiamessut.fi.

Päivitetty 22.12.2014/ LL