Lääketieteellinen tiedekunta virittelee alumnitoimintaa

Lääketieteellisen tiedekunnan ensimmäisessä alumnitapahtumassa 16.10. päivitettiin tietoja ja haettiin suuntaa käynnistymässä olevalle alumnitoiminnalle.

Lääketieteellisen tiedekunnan ensimmäiseen alumnitapahtumaan kutsuttiin henkilökohtaisesti Helsingin yliopistosta tasavuosikymmeninä 1960, 1970, 1980, 1990 ja 2000 valmistuneet lääkärit ja hammaslääkärit. Tilaisuus oli kuitenkin avoin kaikille alumneille, tiedekunnassa tällä hetkellä työskentelevät ja opiskelevat mukaan luettuina.

— Jostakin täytyy lähteä liikkeelle, sanoo varadekaani Eija Kalso, jonka vastuualueeseen alumnitoiminta kuuluu.

Tilaisuuteen saapuneet noin kahdeksankymmentä alumnia saivat päivityksen niin yliopiston kuin tiedekunnankin tilanteesta: mitä tarkoittaa yliopistouudistus, millainen on lääketieteellinen tiedekunta tänään, miten tulevia lääkäreitä ja hammaslääkäreitä nykyään koulutetaan ja millaista tutkimustyötä Meilahden kampuksella tehdään.

Tilaisuuden avasi yliopiston vararehtori Kimmo Kontula. Dekaani Risto Renkosen, opetusdekaani Anne Pitkärannan ja varadekaani Eija Kalson sekä LKS:n puheenjohtajan Joonas Rautavaaran esityksiä täydensivät dosentti Sampsa Vanhatalo, joka kertoi vastasyntyneiden aivotutkimuksesta sekä lääkäri Kati Myllymäki, joka valotti Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen toimintaa.

Tilaisuudessa julkistettiin myös ensimmäinen lääketieteellisen tiedekunnan vuoden alumni; arvonimen sai kirurgi Krister Höckerstedt.

Illan päätteeksi siirryttiin kevyen tarjoilun ääreen vaihtamaan ajatuksia ja pohtimaan, millainen toiminta lääketieteellisen tiedekunnan alumneja kiinnostaisi.

— Toivomme palautetta ja ideoita, jotta osaamme kehittää toimintaa oikeaan suuntaan, Kalso sanoo ja muistuttaa vielä alumnikäsitteen laajuudesta:

— Meidän alumnejamme eivät suinkaan ole vain täältä valmistuneet lääkärit ja hammaslääkärit, vaan kaikki tässä tiedekunnassa tutkinnon suorittaneet ja työskennelleet samoin kuin ne, jotka tällä hetkellä opiskelevat ja työskentelevät täällä.

Lisää tapahtumasta myöhemmin tiedekunnan alumni-sivuilla.

Kuva: Reijo Karppinen