Riitta Korpelalle professorin arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on 16.5.2014 myöntänyt professorin arvonimen Helsingin yliopiston biolääketieteen laitoksessa työskentelevälle tutkimusjohtaja, dosentti Riitta Korpelalle.

Riitta Korpela on toiminut lääketieteellisen ravitsemusfysiologian määräaikaisena, osa-aikaisena professorina Helsingin yliopistossa vuosina 2008 – 2013, ja tällä hetkellä hän johtaa täysipäiväisesti ravitsemusfysiologian tutkimusryhmää biolääketieteen laitoksella.

Vuonna 1999 ravitsemusfysiologian dosentiksi lääketieteellisen tiedekuntaan nimitetty Korpela on ohjannut 16 väitöskirjaa ja julkaissut pitkälti yli 200 kansainvälisistä vertaisarvioitua alkuperäisartikkelia sekä runsaasti muita artikkeleita.

Korpelalla on ollut myös lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä asiantuntija- ja luottamistehtäviä: tällä hetkellä hän toimii muun muassa asiantuntijanjäsenenä EU:n maiden ”Joint  Programming Iniative A healthy diet for a healthier life” -ohjelmassa sekä on Finnish Society for Clinical Nutrition and Metabolism -yhdistyksen puheenjohtaja. Hän on myös hyvin kysytty esitelmöijä.

– Olen erittäin iloinen ja otettu siitä, että joukko arvovaltaisia yliopistolaisia ja elinkeinoelämän  ja kulttuurin edustajia professori Eero Mervaalan aloitteesta teki tällaisen ehdotuksen presidentille ja että presidentti katsoi minun tämän arvonimen ansaitsevan, Korpela toteaa.

Kuva: Linda Tammisto